Ministrul Integrarii este convins de destinul european al Romaniei


Intră acum și în grupul de

Domnia sa a subliniat importanta pe care mediul de afaceri o are in procesul integrarii europene, in transmiterea de noi mesaje realiste catre potentiali investitori si in consolidarea unei economii functionale de piata, cerinta fundamentala pentru incheierea negocierilor in anul 2004.

De asemenea, Ministrul Integrarii Europene a prezentat oamenilor de afaceri prezenti la forum progresele inregistrate de economia romaneasca in ultimii ani, cum ar fi cresterea de trei ori in volum a creditelor de consum, cadrul economic mult mai stabil, legislatie mult mai ferma, rata somajului situata mult sub nivelul mediei europene, simplificarea procedurilor de inregistrare a firmelor. Toate aceste fapte reprezinta un mesaj clar transmis de catre autoritatile romane investitorilor romani si straini, conform caruia Romania este o piata de afaceri competitiva la nivel european.

Participantii la conferinta au fost interesati si de problematica informarii oamenilor de afaceri referitor la angajamentele asumate de Romania in cadrul negocierilor de aderare. In acest sens, ministrul Integrarii Europene a subliniat importanta parteneriatul creat intre Guvernul Romaniei si Delegatia Comisiei Europene in Romania, in scopul elaborarii unei campanii de informare diferentiata a tuturor grupurilor tinta despre procesul integrarii europene.

Conferinta a fost organizata de Ministerul Integrarii Europene in colaborare cu Grupul de presa Business Media Group. La Conferinta au mai participat Vasile Puscas, ministru-delegat, negociator sef cu UE, Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, alaturi de oameni de afaceri romani si straini.


Intră acum și în grupul de