Barbat din Stroiesti, mort in incendiul care i-a cuprins gospodaria

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit, în noaptea de duminică spre luni, cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna suceveană Stroieşti.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea pompierilor, ardeau şura şi adăpostul de animale, construcţie corp comun, şi o parte din casa de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. După lichidarea incendiului, militarii au găsit în interiorul adăpostului de animale trupul carbonizat al proprietarului.

Au ars adăpostul de animale şi şura, pe o suprafaţă de 150 mp, astereala din lemn a acoperişului casei, pe 120 metri pătraţi, 500 baloţi de paie, trei tone ştiuleţi porumb, o tonă de grâu şi alte bunuri. S-au degradat pereţii interiori şi planşeul locuinţei. În urma sinistrului au pierit trei bovine şi trei porci. Incendiul a fost lichidat la ora 6:30.

Din primele cercetări, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Militarii au salvat din calea focului restul casei cu bunurile aflate în interior, un autoturism, o căruţă, un cal, şapte bovine şi două genţi cu sume de bani şi documente.