Adrian Nastase participa la Conferinta Noua agenda a Europei extinse#822


Intră acum și în grupul de

Conferinta reuneste, in capitala Republicii Slovace, presedinti, prim-ministri si personalitati marcante ale scenei politice din peste 26 de state europene si SUA. Si-au confirmat participarea domnul Jaap de Hoop Scheffer, Secretarul General al NATO, si domnul Gunther Verheugen, Comisarul UE pentru extindere, alti oficiali si personalitati academice din statele membre NATO si UE.

In acest cadru, Primul ministru al Romaniei va reafirma hotararea tarii noastre de a continua sa acorde cea mai mare atentie relatiilor cu vecinii. Asa cum perspectiva integrarii in spatiul euro-atlantic si european a creat o emulatie deosebita in statele din Balcani, Romania crede ca noile programe ale NATO si UE vor cataliza eforturile statelor din bazinul Marii Negre si regiunea Caucaz in procesele de democratizare, dezvoltare a economiei de piata si consolidare a statului de drept.

Premierul Adrian Nastase va reitera optiunea Romaniei, ca nou membru al NATO si viitor membru al UE, ca tara care a cunoscut experienta dureroasa a comunismului, de a pleda in continuare pentru desavarsirea procesului de reunificare a Europei, de a contribui la extinderea spatiului pacii, securitatii si prosperitatii spre est, in Balcani si dincolo de Marea Neagra.

In cadrul conferintei, seful executivului va sustine alocutiunea intitulata „Viziune si responsabilitate intr-o Europa a extinderii”.


Intră acum și în grupul de