Primarul Sucevei: „Nu dadeam in veci 65 de miliarde de lei vechi la Termica daca stiam ca vor merge pe certificate verzi”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„La Termica s-au facut eforturi foarte mari pentru a plati niste sume de bani. In total, 65 de miliarde lei. Sunt om onorabil si m-am tinut de cuvant. Noi am dat bani pentru plati compensatorii. Din pacate, am o mare dezamagire, o frustrare. Din ei s-au cumparat certificate verzi. Nu am fost consultat si nu am dat bani pentru asta. Am dat bani din toata inima. Dar  s-au dus pe certificate verzi. Am avut discutii si cu Alexandru Baisanu sa incercam sa mai dam niste bani la oameni. Sa vedem.

Nu dadeam in veci banii astia la Termica daca stiam ca vor merge pe cerificate de CO2. Conducerea si Consiliul de Administratie au decis asta. Pe tema asta nu am fost consultat. Am aflat de asta de abia in biroul prefectului si directorul a promis ca va pune banii la loc.

Banii au fost platiti din impozitele si taxele stranse de la suceveni. Ce am strans la inceputul anului de la oameni am platit la Termica si ei s-au dus la certificatele de CO2. Din pacate am avut banii si nu s-a intamplat asta. Am scapat pestele din mana.”

 


Intră acum și în grupul de