Vinul romanesc se pregateste pentru Piata Unica Europeana

Proiectul cu o valoare totala de 2.000.000 de Euro s-a desfasurat pe parcursul a 24 de luni. Colaborarea dintre partenerii romani si cei spanioli a condus la crearea unui cadru legislativ armonizat cu acquis-ul comunitar in domeniul viti-vinicol si la punerea bazelor structurilor de gestiune a pietei comune a vinului. Aceste realizari vor facilita negocierea aspectelor viti-vinicole in cadrul Capitolului 7 „Agricultura”.

“Vinul romanesc devine mai prezent pe piata unica europeana, iar proiectul pe care il inchidem astazi vine sa adauge o stampila a calitatii pe eticheta lui”, a declarat domnul Mihai DUMITRU, reprezentant al Delegatiei Comisiei Europene. „Stim mai multe, am inteles ce trebuie facut si am facut impreuna pasi importanti. Suntem pe drumul cel bun pe care vom merge in continuare, chiar daca ne despartim in demersul nostru de prieteni spanioli”, a spus domnul Secretar de Stat Petre DAEA .

Inchiderea Proiectului de Infratire s-a facut de catre cei doi coordonatori, domnul Secretar de Stat Petre DAEA si domnul Enrique GARCIA-ESCUDERO, in prezenta Excelentei Sale domnul Jesus ATIENZA, Ambasadorul Spaniei la Bucuresti. La eveniment au fost prezenti de asemenea doamna Amaya LATTOR