Ambasadorul Israelului s-a intalnit cu autoritatile sucevene. Vezi in ce au constat discutiile

Ambasadorul statului Israel în România, Excelenţa Sa Dan Ben-Eliezer, s-a aflat miercuri, la Suceava şi s-a întâlnit la sediul Palatului Administrativ cu președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin-Ioan Nechifor, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, primarul Suceavei, Ion Lungu şi cu directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava,  Lucian Gheorghiu.

 ambasador israel la suceava

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Suceava, ambasadorul statului Israel a fost însoţit de preşedintele Comunităţii Evreilor din Suceava, profesor Sorin Golda.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a prezentat principalele oportunităţi de investiţii, proiectele aflate în implementare, accentuând în acelaşi timp potenţialul turistic al judeţului, precum şi acţiunile desfăşurate în cadrul parteneriatelor de cooperare încheiate între judeţul Suceava şi unităţi administrativ-teritoriale din străinătate. La categoria oportunități de investiții, preşedintele CJ a adus în discuție proiectul „Safari Adventure Park Bucovina” precum și viitoarele investiții în domeniul energiei din surse regenerabile.

 ambasador israel si autoritati sv

Prefectul Florin Sinescu a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava şi a evocat aspectele culturale care unesc cele două popoare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat, de asemenea, că la nivelul judeţului există un număr de 10 firme cu capital israelian care au ca domeniu de activitate în comerţ, construcţii şi telecomunicaţii.

Primarul Ion Lungu a vorbit despre proiectele aflate în derulare în municipiul Suceava şi a amintit despre potenţialul turistic al Municipiului Suceava.

La rândul său, directorul General al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a prezentat câteva aspecte despre firmele existente în judeţ, despre domeniile lor de activitate precum şi despre oportunităţile de investiţii.

 nechifor,sinescu si ambasador israel

E.S. Dan Ben-Eliezer şi-a exprimat disponibilitatea pentru sprijinirea cooperării între instituţiile şi agenţii economici din judeţul Suceava cu structurile similare din Israel, accentuând avantajul pe care îl are judeţul din punct de vedere turistic.

Programul ambasadorului statului Israel a prevăzut şi o vizită la Muzeul Bucovinei din Suceava, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul privind amenajarea unui Muzeu al Holocaustului în oraşul Siret, se mai arată în comunicatul CJ Suceava