PSD cere Parchetului National Anticoruptie sa declanseze de urgenta o ancheta


Intră acum și în grupul de

PSD considera ca senatorul liberal de Suceava, Gheorghe Flutur, a derulat afaceri oneroase cu unicul scop de a se imbogati si solicita PNA sa inceapa verificari in acest sens
Va prezentam integral comunicatul PSD.
„Baronul de Suceava Gheorghe Flutur este senator PNL. In judet insa, el nu este cunoscut pentru activitatea de senator, ci pentru capacitatea de a derula afaceri oneroase cu unicul scop de a se imbogati.

Conform relatarilor din presa, Gheorghe Flutur, in calitate de director al Romsilva Suceava in guvernarea 1997-2000 a reusit sa produca pagube de peste 10 miliarde de lei:
· a vandut active subevaluate, producand o paguba de circa 2 miliarde de lei.
· a vandut masa lemnoasa fara respectarea procedurilor legale, la preturi subevaluate, producand o paguba de peste 3 miliarde de lei.
· a angajat lucrari de investitii si reparatii, fara respectarea prevederilor legale, si a dispus plata unor lucrari necorespunzatoare sau neexecutate, producand pagube de peste 2 miliarde de lei.
· a dispus lucrari de reparatie si intretinere cu firme si persoane neautorizate – lucrari electrice de inalta tensiune – prejudiciul depasind un miliard de lei.
· a angajat operatiuni de export de material lemnos cu documente ce inscriau calitati inferioare fata de realitate, producand o paguba de circa 200.000 de euro.
· a vandut la un pret mult mai mic decat cel real un siloz de fructe din Vatra Dornei.

Gheorghe Flutur nu s-a multumit insa doar cu atat. El a reusit, asa cum sustine presa, sa comita si fapte de abuz in serviciu, fals si uz de fals. Mai grav, a omis sa inscrie in declaratia de avere suprafata de 3.000 de metri patrati de teren in Voronet, intabulat pe numele senatorului Flutur. De asemenea, si-a insusit ilegal circa 500 de metri patrati de teren din domeniul public al statului, amplasand pe el constructii fara avizele legale.

Partidul Social Democrat, avand in vedere aceasta situatie de netolerat, cere Parchetului National Anticoruptie sa declanseze de urgenta o ancheta privind situatia deosebit de grava in care se afla Gheorghe Flutur”.


Intră acum și în grupul de