Incendiu puternic la o brutarie din Radauti


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ, a intervenit, vineri dimineaţă, cu şase autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o brutărie, din municipiul Rădăuţi.

incendiu 1

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Suceava, la sosirea pompierilor, ardea acoperişul brutăriei, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, casa de locuit şi alte anexe aflate în vecinătate.

Flăcările au afectat acoperişul brutăriei, pe o suprafaţă de 550 metri pătraţi, tavanul construcţiei, arhiva contabilă a societăţii, elementele combustibile ale instalaţiei electrice şi ale echipamentelor tehnologice folosite în procesul de producţie (bazin de apă caldă, schimbător căldură şi tubulatura aferentă, malaxor, maşină panificaţie de făcut fitile, cuptor rotativ pentru coacere, dospitor, cuptor pe vatră, cântar, feliator pâine etc.), obiecte de mobilier, 24 de anvelope, circa trei tone făină, o tonă furaje animale, două tone de fân şi alte bunuri.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:33.

Din primele cercetări, flăcările au izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Sursa citată mai precizează că militarii au salvat restul clădirii brutăriei, casa de locuit, anexele, aparatură electrocasnică, 17 tone de făină, un tocător mecanic şi o moară cu ciocănele. Au mai fost salvate 120 de păsări de curte şi 12 porcine.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, se arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de