Premiera in materie de asociere intre primariile din judetul Suceava pentru obtinerea de fonduri europene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de primari din zona de munte a judeţului Suceava, de pe axa Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, oameni de afaceri şi organizaţii neguvernamentale interesate de dezvoltarea durabilă a teritoriului s-au întrunit, vineri, la Vatra Dornei în vederea realizării strategiei de dezvoltare integrată pentru definitivarea unui Pact Teritorial pentru Investiţii Teritoriale Integrate la nivelul judeţului. La întâlnire au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi deputatul PNL de Suceava, DumitruPardău.

 Acţiunea a fost iniţiată de senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu.  “Mi-am propus, ca senator al acestui colegiu din zona de munte, să iniţiez cât mai multe acţiuni pentru ca dvs. să aveţi informaţiile necesare şi ca zona să poată accesa cât mai multe fonduri europene si non-europene. Singura noastră soluţie pentru dezvoltare nu e Guvernul sau Consiliul Judeţean, ci accesarea fondurilor europene. Prezentăm, astăzi, o altă structură de asociere care poate aduce fonduri”, a declarat parlamentarul social-democrat.

 La rândul său, deputatul PNL de Suceava, Dumitru Pardău, a afirmat că în cadrul întrunirii de la Vatra Dornei “s-a dat startul dezbaterii pentru atragerea de fonduri din 2014 încolo”. “Sunt aici, astăzi, primari foarte buni care au accesat fonduri şi stiu ce paşi sunt de făcut. Trebuie să fim însă realişti şi să ne raportam la ce e acum”, a spus Pardău.

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că se alătură acestei iniţiative pe care o consideră “binevenită”. “Simt că se mişcă altfel lucrurile. Simt că există initiaţivă locală şi coordonare între primari. Simt coeziune chiar dacă sunt primari din partide politice diferite. Zona de munte a rămas un pic în urmă din varii motive. Cred că iniţiative ca cea de azi sunt binevenite şi sunt preocupat şi eu ca preşedinte de Consiliu Judeţean să putem face ceva prin efortul comun. Vreau să mă consideraţi partener în acest proiect”, le-a spus şeful administraţiei judeţene celor prezenţi.

În cadrul întrunirii de la Vatra Dornei s-a constituit Comitetul de  Iniţiativă Locală Suceava din care fac parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, precum şi primari şi oameni de afaceri din judeţ.


Intră acum și în grupul de