78.000 de pachete de tigari au fost confiscate la granita cu Ucraina


Intră acum și în grupul de

În data de 09 august a.c., la nivelul Sectorului PF Rădăuţi s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră au descoperit, la aproximativ 50 m de frontiera de stat, la marginea localităţii Vicovu de Sus,  un microbuz şi un autoturism de teren, înmatriculate în Marea Britanie, abandonate pe câmp.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la efectuarea unui control asupra celor două maşini ocazie cu care în microbuz au fost descoperite 134 de baxuri cu ţigări.

tigari contrabanda granita

Totodată, la cercetarea terenului au mai fost descoperite în apropiere încă 22 de baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cele două autoturisme precum şi întreaga cantitate de ţigări au fost duse la sediul Punctului de lucru Vicov în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 78.052 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi Belarus în valoare de peste 780.000 lei.

De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin care ne-au comunicat că pe direcţia respectivă au reţinut doi cetăţeni ucraineni şi au descoperit 30 de colete ce conţin ţigări, de provenienţă ucraineană.

In prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, se mai spune in informarea oficiala a celor de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava.


Intră acum și în grupul de