Romanii nu s-au saturat de jocuri de tip Caritas

“Naivitatea, impreuna cu dorinta de a dispune de sume considerabile de bani in timp foarte scurt ii caracterizeaza si astazi pe multi dintre romani”, a spus Plaiasu.

El a aratat ca mergand pe aceeasi linie ca si jocul Caritas demarat in Ardeal, atat de mediatizat si cu consecinte extrem de pagubitoare asupra populatiei, s-a constituit si ideea a doua societati depistate in aceeasi zona, mai precis in judetul Satu Mare.

“Activitatea de baza a acestora era atragerea de fonduri in special de la persoane fizice, urmata de formarea de grupuri, prin tragere la sorti, in cadrul carora sumele erau redistribuite, sub forma unor credite, acordate in conditii foarte avantajoase. Astfel, cu o reclama atragatoare, o tinuta sobra si cu denumiri inspirand multa seriozitate si corectitudine (SC EURO CREDIT SRL si SC EURO CASSA SRL – parca inducand ideea unor societati de creditare europene), aceasta activitate a starnit din nou interesul romanilor.

Ideea acestei activitati s-a bazat pe faptul ca exista romani care nu pot beneficia de creditele bancare sau care nu obtin de la banci banii suficienti pentru satisfacerea integrala a nevoilor. Mai simplu spus, exista p