Gheorghe Flutur s-a plins Parlamentului European


Intră acum și în grupul de

„Va relatez, in calitate de senator al Romaniei, cateva aspecte referitoare la abuzurile savarsite de organismele statului, folosite dupa modelul de dinainte de 1989, ca politie politica, la adresa mea si a altor colegi care incearca sa spuna adevarul si sa arate cazuri grave de coruptie cu care se confrunta Romania in aceasta perioada.
Nu as fi recurs la aceasta forma de adresare daca totul s-ar fi desfasurat in limitele normale ale luptei dintre putere si opozitie.
Precizez ca fac parte din Partidul National Liberal, fiind senator de Suceava si avand functia de vicepresedinte al acestui Partid.
Am fost si raman un sustinator al retrocedarii integrale ale proprietatilor confiscate de regimul comunist, am fost si raman un sustinator in lupta impotriva birocratiei si coruptiei.
Doresc sa precizez ca de la inceputul acestui mandat parlamentar (2001) din dispozitie politica „mi-au fost fabricate” 4 plangeri penale referitoare la asa-zise abuzuri din perioada 1997-2000, cand am lucrat ca director la o unitate silvica de stat. Cu toate ca aceste dosare au fost mediatizate mult in presa cu scopul de a-mi deteriora imaginea publica, dupa cercetari aprofundate Parchetul General al Romaniei a infirmat aceste plangeri, dand solutii scrise de nevinovatie in ceea ce ma priveste.
In ultimele luni, in calitatea mea de senator, am semnalat mai multe nereguli in derularea Proiectelor SAPARD, in special in judetul Suceava, unde sunt senator, dar si in alte judete din tara, nereguli confirmate si de autoritatile Guvernamentale referitoare la conflicte grave de interese, pentru care s-au luat deja unele masuri.
Am semnalat si am dat publicitatii nereguli privind adoptii internationale din judetul meu, am semnalat si dat publicitatii nereguli privind primirea de fonduri, bugetare si europene in mod dubios, de catre familiile Prefectului si Presedintelui Consiliului Judetean Suceava, am descoperit firme ale unor functionari publici care lucreaza intr-un flagrant conflict de interese.
Toate acestea m-au determinat sa solicit autoritatilor de la Bucuresti luarea de masuri ferme impotriva celor vinovati.
In loc sa se ia masurile prevazute de legile statului roman (inclusiv de legile anticoruptie votate de Parlament in 2003) s-a trecut la culegerea de date , in mare secret, si la intocmirea de dosare pentru mine si colegii mei de partid, folosindu-se institutiile statului si fara sa fim instiintati.
Astfel, in ultimele 2 saptamani, Prefectura judetului Suceava, Oficiul Judetean de Cadastru, Vama Suceava si Ministerul Agriculturii au dispus unor functionari publici sa caute in arhive documente si sa „inventeze” dosare pentru mine si colegii mei din Partidul National Liberal.
Am informatii ca din ordinul politic al Partidului Social Democrat s-au trasat sarcini sa se „inventeze” dosare liderilor liberali.

In momentul de fata imi sunt incalcate drepturile fundamentale prevazute in Constitutie si in Regulamentul Senatului, referitoare la drepturile la opinie si la declaratiile politice.
Consider ca atunci cand sunt verificat trebuie sa fiu si eu instiintat, iar controlorii nu cred ca ar trebui sa fie cei pe care eu i-am demascat in declaratiile mele politice.
Avand in vedere ca in aceasta situatie se afla, in momentul de fata, si alti colegi din conducerea Partidului National Liberal (senatorul Paul Pacuraru, senatorul Nicolae Vlad Popa, deputatul Nini Sapunaru) solicit, domnule presedinte, sa se puna in discutie situatia deosebit de grava creata in Romania, situatia care arata ca se incalca drepturile omului, nu se respecta dreptul la opinie si pluralismul politic”.


Intră acum și în grupul de