Gheorghe Flutur s-a plins Parlamentului European

„Va relatez, in calitate de senator al Romaniei, cateva aspecte referitoare la abuzurile savarsite de organismele statului, folosite dupa modelul de dinainte de 1989, ca politie politica, la adresa mea si a altor colegi care incearca sa spuna adevarul si sa arate cazuri grave de coruptie cu care se confrunta Romania in aceasta perioada.
Nu as fi recurs la aceasta forma de adresare daca totul s-ar fi desfasurat in limitele normale ale luptei dintre putere si opozitie.
Precizez ca fac parte din Partidul National Liberal, fiind senator de Suceava si avand functia de vicepresedinte al acestui Partid.
Am fost si raman un sustinator al retrocedarii integrale ale proprietatilor confiscate de regimul comunist, am fost si raman un sustinator in lupta impotriva birocratiei si coruptiei.
Doresc sa precizez ca de la inceputul acestui mandat parlamentar (2001) din dispozitie politica „mi-au fost fabricate” 4 plangeri penale referitoare la asa-zise abuzuri din perioada 1997-2000, cand am lucrat ca director la o unitate silvica de stat. Cu toate ca aceste dosare au fost mediatizate mult in presa cu scopul de a-mi deteriora imaginea publica, dupa cercetari aprofundate Parchetul General al Romaniei a infirmat aceste plangeri, dand solutii scrise de nevinovatie in ceea ce ma priveste.
In ultimele luni, in calitatea mea de senator, am semnalat mai multe nereguli in derularea Proiectelor SAPARD, in special in judetul Suceava, unde sunt senator, dar si in alte judete din tara, nereguli confirmate si de autoritatile Guvernamentale referitoare la conflicte grave de interese, pentru care s-au luat deja unele masuri.
Am semnalat si am dat publicitatii nereguli privind adoptii internationale din judetul meu, am semnalat si dat publicitatii nereguli privind primirea de fonduri, bugetare si europene in mod dubios, de catre familiile Prefectului si Presedintelui Consiliului Judetean Suceava, am descoperit firme ale unor functionari publici care lucreaza intr-un flagrant conflict de interese.
Toate acestea m-au determinat sa solicit autoritatilor de la Bucuresti luarea de masuri ferme impotriva celor vinovati.
In loc sa se ia masurile