Universitatea Stefan cel Mare nu vrea constructii in parc


Intră acum și în grupul de

Membrii Senatului Universitatii au inaintat Primariei Suceava un memoriu in care isi exprima opozitia categorica fata de construirea oricarui tip de imobil in parcul din vecinatate a unei terase sau bar, restaurant sau a unei biserici.
In memoriu se apreciaza ca o astfel de actiune este “absolut ilegala”, aratindu-se ca un proiect initiat in urma cu sase ani prevede construirea unui imobil in parcul din vecinatatea Universitatii sucevene , cu o localizare probabila la 10-20 de metri de Aula Magna a acestei institutii.
Senatul Universitatii sucevene solicita blocarea in mod definitiv a proiectului invocat intrucit considera ca nu are o baza legala si afecteaza interesele universitatii si generatiile de studenti viitoare.
In memoriu se mai precizeaza ca se incearca invocarea prevederilor unei Hotariri de Guvern nr.1309/2003 privind Comemorarea Stefan cel Mare si Sfint -500 de ani prin care la Universitatea “Stefan cel Mare si Sfint” sa se construiasca o capela, desi institutia suceveana de invatamint superior de stat poarta denumirea de Universitatea “Stefan cel Mare”.
Conducerea Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava a deschis , in numele Senatului, o dubla actiune in instanta, una la Curtea de Apel Suceava in care se solicita analiza si anularea articolului din HG1309/2003 care vizeaza Universitatea din Suceava, iar alta la Tribunalul Suceava prin care, in calitate de parte vatamata, se solicita judecarea pe fond a situatiei induse de prevederile aceluiasi articol.
Conducerea universitatii sucevene a transmis mai multor institutii ale statului roman , Patriarhiei Romane, dar si unor asociatii europene si internationale ale Universitatilor memorii in care solicita sprijin pentru blocarea acestui proiect.


Intră acum și în grupul de