Coeficientii de multiplicare pentru salarizarea profesorilor universitari


Intră acum și în grupul de

In bugetul de stat pentru anul 2004 se asigura prin finantarea de baza dublarea salariilor pentru limita minima de salarizare.

Daca in anul 2003 existau, cu titlu de exceptie, salarii brute cu sporuri mai mari de 15,3 milioane lei, in anul 2004 toate salariile brute minime cu sporuri sunt cuprinse intre 20,4 – 30,7 milioane lei, asigurate integral de la bugetul de stat. In prezent, se asigura de la buget, dublarea nivelului minim al salariilor profesorilor universitari.

Prin buget, cresterile salariale pentru profesorii universitari sunt asigurate pentru salariile minime, cuantumul alocatiei bugetare pe anul 2004, numai pentru aceste cresteri fiind de 1.020 miliarde lei. In primele 3 luni, Ministerul Educatiei si Cercetarii a transferat catre universitati suma de 2.200 miliarde lei pentru dublarea nivelului minim al salariilor profesorilor universitari. De asemenea, universitatile pot asigura cresteri salariale peste nivelul minim acoperit de la buget din venituri proprii (care potrivit legii sunt tot fonduri publice).


Intră acum și în grupul de