Grup infractional organizat destructurat la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

contrabandisti 2

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul   Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 23 de persoane (20 cetateni romani si 3 cetateni ucranieni) grup specializat  în săvârşirea de infractiuni de contrabanda.

  Potrivit unui comunicat de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei, din cercetări a rezultat că  începând cu luna  aprilie 2013,  inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, acţionând împreună şi în mod coordonat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă, în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Pentru desfăşurarea activităţilor infracţionale în condiţii de siguranţă, inculpaţii l-au recrutat pe O. G. C., fost agent de  poliţie de frontieră în cadrul fostului I.J.P.F. Suceava, care a intermediat legătura cu un agent de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina,  identificat ulterior ca fiind F. M. G., acesta din urmă având rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă.

 În urma monitorizării, în data de 15.08.2013, orele 16.50, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. poliţiştii din cadrul STPF Suceava i-au prins în flagrant pe inculpaţii H.G.M. şi C.I. in timp ce introduceau ilegal în ţară pe frontiera verde, în zona localităţii Fratautii Noi, cantitatea de 24.410 pachete ţigări de provenienţă extra-comunitară, respectiv Ucraina si Republica Moldova.

Ţigaretele introduse ilegal in tara erau încărcate intr-un microbuz marca VW Caravelle, condus de inculpatul C. I., traseul microbuzului fiind asigurat de către inculpatul O. G. C., fost agent de  poliţie de frontieră, la volanul autoturismului marca AUDI, înmatriculat in Germania.

Pentru reţinerea microbuzului şi a celor două persoane, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Cele doua autoturisme au fost indisponibilizate in vederea confiscării.

 In cauza au fost efectuate un număr de 6 percheziţii domiciliare, iar la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au fost audiate un număr de 20 de persoane.

Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de Departamentul de Informaţii si Protecţie Interna Suceava  şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup organizat, contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

 „Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la prevederile art.6 pct.2 din  Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi la garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Cercetările sunt continuate de către procurorul DICOT şi poliţişti de frontieră anume delegaţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, se precizează în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei.


Intră acum și în grupul de