Festivalul de Arta Medievala a fost deschis oficial, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Artă Medievală, ediția 2013, a fost deschis oficial în Cetatea de Scaun a Sucevei, vineri seară, în prezența a sute de adulți și a zeci de copii suceveni.

Grandiosul eveniment a fost deschis de către directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, în prezenţa primarului Ion Lungu, președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor şi a prefectului Florin Sinescu.

Respectând tradiția, Emil Ursu a dat citire cărţii de deschidere a Festivalului, urându-le bun venit la Suceava tuturor  ostaşilor şi templierilor din cetate. După acest moment, prefectul Sucevei, Florin Sinescu a explicat faptul că epoca medievală reprezintă arta și cultura. “Astăzi, la cea de-aVII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală reușim să aducem în fața publicului spectator teatru, muzică, episoade istorice, toate prin meritul Primăriei, Consiliului Județean și a Muzeului Bucovina din Suceava”, a punctat Sinescu.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu a spus că ediția din acest an a Festivalului de la Suceava este una deosebită din punctul său de vedere, amintind că în acest an, Primăria Suceava a demarat un proiect pe fonduri europene – “Perle medievale”, împreună cu Cetatea Soroca din Moldova, Hotin din Ucraina și Cetatea de Scaun a Sucevei. Edilul a precizat faptul că Primăria Suceava a finanțat 100 de costume medievale. “Ne dorim ca acest festival să devină un punct de referință la nivelul României. Am toată speranța că la ediția cu numărul zece va fi finalizată și reabilitarea Cetății de Scaun”, a spus Lungu.

Președintele CJ Suceava le-a mulțumit cetățenilor și ostașilor pentru prezența lor în Cetatea lui Ștefan cel Mare. El a evidențiat faptul că Muzeul Bucovinei se preocupă de șapte ani să mențină căldura sufletească a sucevenilor, în numele istoriei.

Programul integral al Festivalului de Artă Medievală poate fi consultat accesând următorul link – https://www.newsbucovina.ro/evenimente/83673/programul-festivalului-de-arta-medievala-stefan-cel-mare-suceava-editia-2013
P8160665


Intră acum și în grupul de