TAROM va continua sa opereze si in sezonul de iarna pe Aeroportul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Tarom va continua să opereze cursa zilnică Bucureşti-Suceava şi în sezonul de iarnă. Anunţul a fost făcut, luni, de preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Suceava, Eugen Mogoş. El a explicat, într-o conferinţă de presă, că în luna mai a acestui an, conducerea Tarom a transmis aeroportului sucevean că există riscul suspendării curselor pe perioada de iarnă din cauza condiţiilor de deszpezire şi de degivrare care nu sunt conforme.

Mogoş a spus că prin efortul preşedintelui CJ Suceava şi al consilierilor judeţeni s-a găsit posibilitatea asigurării finanţării achiziţionării unui degivror de nouă generaţie, iar în 22 august, preşedintele executiv al Tarom, Christian Heinzmann a informat conducerea aeroportului că Tarom va continua să opereze cursele şi în perioada de iarnă.

Directorul adjunct al Aeroportului Suceava, Marius Grosu, a spus că aeroportul era dotat cu un degivror, mai vechi, cu performanţe limitate, iar acum va avea un degivror de ultimă generaţie. Totodată, pentru deszăpezire, aeroportul deţine un utilaj performant nou şi că s-au mai efectuat achiziţii în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică a aeronavelor.

El a arătat că, în perioada de vară, cursa internă Tarom pe ruta Bucureşti-Suceava funcţionează la capacitate maximă, iar în perioada de iarnă, media de pasageri pe cursă este de 27-30.

Consiliul Judeţean Suceava a transmis, luni, printr-un comunicat, adresa prin care conducerea Tarom precizează că se vor continua zborurile de pe aeroportul sucevean şi precizează că obiectivul principal al CJ Suceava şi RA „Aeroportul Ştefan cel Mare” Suceava este asigurarea securităţii şi siguranţei pasagerilor, a zborurilor care operează pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, modernizarea căilor de rulare şi a aerogării şi dotarea cu echipamente şi utilaje specifice.

„Dorim pe această cale să mulţumim la rândul nostru Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene a României care asigură zboruri pe relaţia Bucureşti – Suceava începând cu anul 2004 şi reafirmăm dorinţa noastră de a colabora în beneficiul ambelor părţi, în fapt al pasagerilor care doresc să utilizeze Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava”, se arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta a declarat în 16 august, la Suceava, că Tarom nu ar trebui să renunţe la cursele interne, arătând că, din datele pe care le deţine, acestea sunt profitabile, iar el susţine ca Tarom să rămână lider incontestabil cel puţin pe piaţa internă.

„Fără a intra în managementul privat, pe care îl susţin, cred că directorul general, domnul Heinzmann, până acum îşi face treaba foarte bine, eu cred că Tarom trebuie să-şi păstreze toate cursele interne, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, inclusiv dacă poate dezvolta noi curse spre Oradea, Baia Mare. Măcar pe piaţa internă Tarom trebuie să rămână un lider incontestabil. Pe piaţa internaţională, sigur, concurenţa e mult mai puternică şi trebuie să se încadreze în costuri”, a spus premierul.

 El a arătat că Guvernul, ca proprietar, consideră că e interesul Tarom să păstreze aceste curse, şi nu să le lase pentru alţi operatori.

Aeroportul Suceava se modernizează printr-un proiect cu finanţare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuţie fiind semnat în 9 august cu firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani pentru modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control şi pentru amplasarea sistemului de navigaţie tip ILS, costul investiţiei fiind de 105 milioane de lei fără TVA.


Intră acum și în grupul de