Municipalitatea suceveana are un deficit de aproximativ 600 de hectare de teren (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava, au fost puşi în posesie 3.732 de proprietari cu titluri şi mai sunt aproximativ 3.000 de cereri de restituire, pentru o suprafaţă de circa 600 de hectare. Declaraţia a fost făcută miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat, într-o conferinţă de presă, că la prima şedinţă a Comisiei pentru aplicarea Legii 165/2013 pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, s-a stabilit ca până în 15 decembrie să fie făcut un inventar al tuturor terenurilor şi să se stabilească suprafaţa disponibilă pentru retrocedare. „Concluzia o ştiu. Nu avem teren. Nu ştiu dacă adunăm trei-cinci hectare, între blocuri”, a spus primarul.

Lungu a adăugat că municipiul nu are suprafeţe de teren disponibile şi că singura soluţie este să fie transferate, în vederea retrocedării, de terenuri ale ADS sau Staţiunii de cercetări agricole. „Toţi vor terenuri în natură”, a mai declarat Lungu.

Legea 165/2013 pentru finalizarea procesului de restituire a fost adoptată în urma angajării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului în 17 aprilie.

 


Intră acum și în grupul de