LIVE: Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noua  din cei 36 de consilieri judeteni  lipsesc de la sedinta ordinara a Consiliului Judetean de astazi.

Petre Preutescu este noul consilier judetean validat din partea PPDD in locul deputatului Cezar Cioata si a depus juramantul in fata CJ.

Senatoarea PPDD de Suceava, Vasilica Steliana Miron, a sosit la sedinta CJ Suceava, la 20 de minunte dupa inceperea lucrarilor.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Nu e vorba de noi taxe ce sunt introduse de CJ sau numai de noi taxe. Cand se introduce undeva un serviciu nou e clar ca si taxa e una noua. Fac o precizare la ce inseamna spectacole. E o plaja de servicii care trebuie platite pe dimensiunea cererii si a clientului.

Am incercat asezarea intr-o piata concurentiala. Vrem ca si Ansamblul Ciprian Porumbescu sa obtina venituri proprii. Nu putem oferi cultura gratis de fiecare data.

La Spital, de exemplu. O cezariana la cerere e de doar 600 de lei. Nu e o suma mare cred. In zona privata sunt costuri mult mai mari. E bine ca toti colegii sa incerce sa citeasca mai bine materialele din mape pentru ca altfel risca sa nu mai inteleaga subiectul si predicatul. Faptul ca cei din  PDL voteaza impotriva ori de cate ori e vorba de taxe, este de altfel cunoscut de multa vreme.

Voi pleca la Mamaia la CEX, unde vom discuta chestiuni referitoare la programul de guvernare si parcursul politic de anul viitor care va fi unul dificil, cu doua sesiuni de alegeri si care sper sa nu produca turbulente in spatiul administrativ al judetelor.

Ma gandesc in primul rand la siguranta podului de la Roscani. Eu ma astept ca podul sa tina cativa ani, chiar zeci. Puteam cere si sa facem lucrari date peste cap si sa satisfacem cateva dorinte individuale. Noi insa respectam reteta si calendarul de actiuni. Ca beneficiar, CJ are pretentii de la constructor.

Cel putin noi din PSD vrem o competite corecta, fara a ataca, injura sau a face tot felul de intrari in transee sau bagam cherosen. Mergem pe o politica diferita si sa convingem oamenii ca am luat deciziile corecte.”


Intră acum și în grupul de