Alimentarea cu gaze naturale nu a fost afectata de racirea vremii


Intră acum și în grupul de

Pentru alimentarea cu gaze naturale astfel incat toate categoriile de utilizatori, atat consumatori casnici cat si agenti economici, sa poata fi satisfacuta, au fost luate urmatoarele masuri:
– utilizarea surselor interne de productie ale SNGN Romgaz si SN Petrom la nivele maximale;
– activarea depozitelor subterane de inmagazinare gaze naturale la un nivel de 20% fata de potentialul maxim zilnic al acestora;
– utilizarea surselor externe, care se inscriu in parametrii normali prevazuti prin contract, preluarile din import prin cele doua puncte de intrare – Isaccea si Mediesul Aurit – fiind la un nivel de 15,7 mil. mc/zi.

Aceste masuri permit ca in situatia aparitiei si mentinerii unor temperaturi mai scazute decat cele inregistrate in aceasta dimineata, sa existe posibilitatea livrarii unor cantitati suplimentare de gaze naturale, in depozitele subterane de inmagazinare existand rezerve suficiente care sa acopere un eventual salt de consum.

Ministerul Economiei si Comertului urmareste permanent evenimentele mentionate si va informa in continuare opinia publica in legatura cu noile elemente care vor aparea in aceste zile.


Intră acum și în grupul de