Lungu: „Anul acesta vom fi mult mai exigenti cu acordarea ajutoarelor pentru incalzire”


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2013

Conferinta de presa la sediul Primariei municipiului Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei

TEXT LIVE:

„Anul acesta vom fi mult mai exigenti cu acordarea ajutoarelor pentru incalzire. Vom face si anchete sociale daca va fi nevoie. Din cele 1.000 de persoane care trebuie sa dea banii inapoi la Primarie pentru ca au declarat in fals pentru ajutoare la incalzire, 400 au platit deja.

Pentru noua centrala a Sucevei e nevoie de 400.000 de mc de masa lemnoasa. Tinand cont ca avem contracte incheiate, nu cred ca vor fi probleme. 35 miliarde de lei impozite si taxe la Primarie trebuie sa plateasca asociatiile si fundatiile. Pe unele nu le mai gasim. Pentru 519 dintre ele ne-am adresat instantei de judecata. Datoriile vin din perioada cand se aduceau masini din exterior sub masca fundatiei si nu mai stim cui sa ne adresam.

Daca vom ajunge la momentul executarii masinilor din curte, o vom face. Primaria are mare nevoie de bani. Oamenii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa plateasca taxele. Nu se mai poate asa. Sunt oameni carora le-am recomandat sa isi vanda locuintele daca nu mai pot tine pasul.

Skate-parcul din zona patinoarului incepe sa capete contur. Se lucreaza la caietul de sarcini pentru licitatie. Dorim sa il realizam chiar in acest an daca se va putea. Macar sa il incepem in acest an si in cel mai scurt timp sa il finalizam. Copiii se duc si se dau cu role si biciclete in zona centrala si nu e chiar corect.

Avem 25 de miliarde de lei vechi datorii la taxa de salubritate. Problema care se pune cu toaletarea spatiilor verzi e ca si oamenii ar trebui sa se implice.

Pe 11 septembrie e proces la Curtea de Apel Suceava in procesul cu Rosal. Asteptam sa vedem ce verdict avem. Asta e situatia, se poate sa ne ceara sa reluam licitatia cu salubrizarea. Agentii economici sunt disperati si fiecare isi joaca sansa lui.

Voi intra in CL cu o propunere ca in zona centrala, pe trei strazi, sa punem pe timpul zilei interdictia de a mai stationa sau parca masinile. Am avut discutii si cu CJ si Prefectura. Trebuie sa determinam oamenii sa foloseasca parcarile subterane. Nu sunt adeptul amendarii, dar voi face apel la Politie sa amendam.

E un haos de nedescris pe strada Armeneasca. Voi incerca sa facem acolo sens unic si sa facem o regula pentru ca nu se poate merge pe acolo de nici un fel.

Eu zic ca trebuie rupta mita. Nu ne mai putem invarti in jurul cozii in cazul eutanasierii cainilor fara stapan. Noi am inceput sa strangem cainii de pe strazi. Sunt un pericol real. Eu merg mai departe. Azi avem doua adaposturi cu 700 de caini. Eu cred ca acum pe strazi sunt peste 3.000 de caini.

Solutia pentru piata en-gros e sa facem o piata mare la Moara, unde primarul s-a oferit sa acorde 2 ha de teren. Sper ca la anul sa fie gata.”


Intră acum și în grupul de