Bursa locurilor de munca pentru intretinatorii unici de familie


Intră acum și în grupul de

„Consider ca prin organizarea Bursei locurilor de munca pentru intretinatorii unici de familie putem sprijini incadrarea in munca a cel putin unui membru din cat mai multe familii”, a declarat Ioan Cindrea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si presedintele ANOFM.

In acest an, ANOFM a organizat Bursa locurilor de munca pentru femei pe 5 martie si va mai organiza alte 6 burse ale locurilor de munca: Bursa generala a locurilor de munca – 2 aprilie, pentru rromi – 23 aprilie, pentru studenti – 7 mai, pentru persoane cu handicap – 14 mai, pentru absolventi – 24 septembrie si pentru persoanele peste 45 de ani – 15 octombrie.

Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede o serie de facilitati pentru angajatorii care incadreaza intretinatori unici de familie. Astfel, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri intretinatori unici de familie primesc lunar, timp de 12 luni, o suma reprezentand un salariu minim brut pe tara, avand obligatia de a mentine raporturile de munca timp de 2 ani.

„Acordam aceste facilitati pentru ca un numar cat mai mare de angajatori sa incadreze intretinatori unici de familie. Aceaste persoane constituie unul din grupurile tinta spre care ne indreaptam in mod special atentia, iar reducerea somajului in randul persoanelor cu nevoi speciale constituie o prioritate a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si un obiectiv important al Programului national pentru ocuparea fortei de munca pentru anul 2004”, a declarat Ioan Cindrea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si presedintele ANOFM.

Pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002, persoanele respective trebuie sa depuna fie o declaratie pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca membrii adulti de familie nu au venituri sau au venituri mai mici decat venitul minim garantat prevazut de lege, fie hotararea judecatoreasca definitiva sau, dupa caz, actul de deces al sotului/ sotiei, pentru persoanele care au ramas intretinatori unici ai copiilor aflati in intretinere.


Intră acum și în grupul de