Gregorian Bivolaru vroia sa iasa ilegal din tara


Intră acum și în grupul de

Astfel, cu ocazia misiunilor de supraveghere si control a zonei de competenta, politistii de frontiera au observat 2 barbati care, trecand pe langa cladirea punctului, se indreptau (pe artera de intrare in tara) catre teritoriul statului vecin, depasind aliniamentul tonetelor de lucru, fara a efectua formalitatile de iesire din Romania.

Procedandu-se la legitimarea celor in cauza, lucratorii vamali au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Ferenc Zsolt F., in varsta de 35 ani, domiciliat in Covasna (care a prezentat si o legitimatie de lucrator vamal intr-o vama de interior din Sfantu Gheorghe) si Gregorian Bivolaru, in varsta de 52 ani, domiciliat in Bucuresti (care avea o peruca neagra pe cap).

Intrebati fiind despre motivul prezentei lor in acea zona (fara a avea efectuate formalitatile de iesire din Romania), Ferenc Zsolt a recunoscut faptul ca intentiona sa-l ajute pe Gregorian Bivolaru sa iasa ilegal din Romania.

Aprofundandu-se cercetarile, s-a stabilit ca Ferenc Zsolt F., in cursul aceleasi zile, efectuase o scurta „excursie” in Ungaria, insotit de Camelia C., in varsta de 29 ani, ulterior intorcandu-se impreuna in Romania si intalnindu-se cu Gregorian Bivolaru in zona de frontiera.
De aici, Ferenc, impreuna cu femeia si alti trei barbati (un roman – Ionut P., in varsta de 29 ani, o persoana cu dubla cetatenie, romana si italiana – Catalin C., in varsta de 34 ani si un cetatean italian – Alessandro T., in varsta de 44 ani), l-au preluat pe Bivolaru cu o masina VW, inmatriculata in Covasna, lasandu-l intr-o statie PECO, aflata in apropierea punctului de trecere Nadlac.
Ulterior, cele 5 persoane (cei 3 barbati, femeia si lucratorul vamal) s-au prezentat pentru a iesi din tara prin PTF Nadlac, dupa efectuarea formalitatilor, oprind masina in zona magazinelor duty-free. Gregorian Bivolaru s-a deplasat pe jos, pe langa tonetele de control de pe sensul de iesire din tara, intalnindu-se cu Ferenc, care urma sa-l conduca pana la masina sus-mentionata care ii astepta.
Persoanele si masina in cauza (aflate in zona magazinelor duty-free), au fost retinute pentru cercetari, cu ocazia controlului mijlocului de transport fiind descoperite, intr-o punga aflata pe bancheta din spate, o carte de identitate, o legitimatie de ziarist si un certificat eliberat de Federatia Internationala a Jurnalistilor, toate documentele apartinand lui Gregorian Bivolaru.
Ca urmare a celor constatate, a fost intocmit dosar penal fata de Ferenc Zsolt F., pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti (calauzire) si fata de Gregorian Bivolaru, pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, ambele persoane fiind prezentate in fata Parchetului teritorial Arad, care a declinat cauza in favoarea Curtii de Apel Bucuresti, in vederea conexarii dosarului cu un alt dosar aflat in cercetari.

Ionel Blanculescu, Ministrul Controlului, l-a felicitat pe lucratorul vamal (din cadrul Directiei Regionale Vamale Arad, biroul vamal Nadlac) Gheorghe Porubszki care,

l-a identificat pe Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), atunci cand acesta incerca sa treaca fraudulos frontiera.


Intră acum și în grupul de