Acasă Actualitate Gregorian Bivolaru vroia sa iasa ilegal din tara

Gregorian Bivolaru vroia sa iasa ilegal din tara


Intră acum și în grupul de

Astfel, cu ocazia misiunilor de supraveghere si control a zonei de competenta, politistii de frontiera au observat 2 barbati care, trecand pe langa cladirea punctului, se indreptau (pe artera de intrare in tara) catre teritoriul statului vecin, depasind aliniamentul tonetelor de lucru, fara a efectua formalitatile de iesire din Romania.

Procedandu-se la legitimarea celor in cauza, lucratorii vamali au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Ferenc Zsolt F., in varsta de 35 ani, domiciliat in Covasna (care a prezentat si o legitimatie de lucrator vamal intr-o vama de interior din Sfantu Gheorghe) si Gregorian Bivolaru, in varsta de 52 ani, domiciliat in Bucuresti (care avea o peruca neagra pe cap).



Intrebati fiind despre motivul prezentei lor in acea zona (fara a avea efectuate formalitatile de iesire din Romania), Ferenc Zsolt a recunoscut faptul ca intentiona sa-l ajute pe Gregorian Bivolaru sa iasa ilegal din Romania.

Aprofundandu-se cercetarile, s-a stabilit ca Ferenc Zsolt F., in cursul aceleasi zile, efectuase o scurta „excursie” in Ungaria, insotit de Camelia C., in varsta de 29 ani, ulterior intorcandu-se impreuna in Romania si intalnindu-se cu Gregorian Bivolaru in zona de frontiera.
De aici, Ferenc, impreuna cu femeia si alti trei barbati (un roman – Ionut P., in varsta de 29 ani, o persoana cu dubla cetatenie, romana si italiana – Catalin C., in varsta de 34 ani si un cetatean italian – Alessandro T., in varsta de 44 ani), l-au preluat pe Bivolaru cu o masina VW, inmatriculata in Covasna, lasandu-l intr-o statie PECO, aflata in apropierea punctului de trecere Nadlac.
Ulterior, cele 5 persoane (cei 3 barbati, femeia si lucratorul vamal) s-au prezentat pentru a iesi din tara prin PTF Nadlac, dupa efectuarea formalitatilor, oprind masina in zona magazinelor duty-free. Gregorian Bivolaru s-a deplasat pe jos, pe langa tonetele de control de pe sensul de iesire din tara, intalnindu-se cu Ferenc, care urma sa-l conduca pana la masina sus-mentionata care ii astepta.
Persoanele si masina in cauza (aflate in zona magazinelor duty-free), au fost retinute pentru cercetari, cu ocazia controlului mijlocului de transport fiind descoperite, intr-o punga aflata pe bancheta din spate, o carte de identitate, o legitimatie de ziarist si un certificat eliberat de Federatia Internationala a Jurnalistilor, toate documentele apartinand lui Gregorian Bivolaru.
Ca urmare a celor constatate, a fost intocmit dosar penal fata de Ferenc Zsolt F., pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti (calauzire) si fata de Gregorian Bivolaru, pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, ambele persoane fiind prezentate in fata Parchetului teritorial Arad, care a declinat cauza in favoarea Curtii de Apel Bucuresti, in vederea conexarii dosarului cu un alt dosar aflat in cercetari.

Ionel Blanculescu, Ministrul Controlului, l-a felicitat pe lucratorul vamal (din cadrul Directiei Regionale Vamale Arad, biroul vamal Nadlac) Gheorghe Porubszki care,

l-a identificat pe Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), atunci cand acesta incerca sa treaca fraudulos frontiera.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version