219 asociatii si fundatii au datorii totale de 3,5 milioane de lei fata de Primaria Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a dublat personalul care se ocupă cu executarea silită a datornicilor faţă de bugetul local, arătând că datoriile se ridică la 49 de milioane de lei, din care 3,5 milioane datorate de asociaţii şi fundaţii care au adus maşini second hand.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că este obligat să facă toate eforturile pentru recuperarea datoriilor la bugetul local, de 49 de milioane de lei, el arătând că jumătate din firmele cu datorii sunt în faliment sau insolvenţă.

El a mai arătat un număr de 219 asociaţii şi fundaţii au datorii totale de 3,5 milioane de lei faţă de Primărie, iar despre 50 dintre acestea nu mai există nici un fel de informaţii, fiind cerute relaţii Tribunalului care să precizeze care sunt persoanele care se ocupă de acestea. „Sunt debite din perioada de glorie când se aduceau, de fundaţii şi asociaţii, maşini din Occident”, a spus Lungu.

Primarul a subliniat că există şi mulţi suceveni plecaţi în străinătate care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, au închiriat apartamentele, lăsând în grija chiriaşilor plata acestor obligaţii.


Intră acum și în grupul de