Dolhasca a semnat contractul SAPARD pentru drumuri comunale europene

Valoarea totala a proiectelor care se incadreaza la Masura 2.1 “Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale” se ridica la 45,08 milioane euro, din care contributia Uniunii Europene este de 33,81 milioane euro, iar a Guvernului Romaniei de 11,27 milioane euro.

Astfel, vor beneficia de finantarea SAPARD 20 de judete. Cele mai multe contracte au fost incheiate cu primarii comunelor sucevene (7 contracte), dar si cu primarii maramureseni (5 contracte). In judetele Alba si Vaslui vor beneficia de fonduri SAPARD cate 4 comune pentru fiecare judet in parte.

“Pana acum nu s-a realizat in comuna noastra un proiect de o asemenea anvergura. Ne-ar fi trebuit peste 30 de ani ca sa il finantam din bugetul local. Vom face totul pentru a-l incheia cu bine si in cat mai scurt timp”, a declarat Oliviu Bendea, primarul comunei Salciua, judetul Alba. “Nici nu mai trebuie sa va spun ca pe drumul nostru, chiar si dupa o mica ploaie, nu se mai putea circula de nici un fel”. Comuna Salciua, va beneficia de un proiect de modernizare a drumului comunal in valoare de 1.000.000 de euro pentru o lungime de drum de 7 kilometri.

In general Consiliile Locale au apelat la