Moastele Sfantului Ierarh Modest-Ocrotitorul animalelor vor fi aduse la Manastirea Rasca


Intră acum și în grupul de

Manastirea Rasca SuceavaDe Ziua Înălţării Sfintei Cruci, sâmbătă, 14 septembrie, Sfânta Mănăstire Râşca îşi sărbătoreşte tradiţionalul hram de toamnă, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții lăcașului de cult.

Potrivit sursei citate, pentru a întregi bucuria acestor momente, ziua Praznicului va fi înfrumuseţată prin aducerea din Grecia a capului Sfantului Ierarh Modest, ocrotitorul animalelor. Întâmpinarea moaştelor va avea loc vineri, 13 septembrie, la ora 15.00.

La acestea se vor adăuga şi papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi Crucea în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca şi vor fi de asemenea scoase pentru închinare.

“Credincioşii se vor putea închina la sfintele moaşte şi se vor putea ruga pentru ei şi pentru cei care au nevoie de ocrotirea Sfintei Cruci si de mijlocirea şi ajutorul Sfântului Ierarh Modest – ocrotitorul animalelor și Sfântului Ierarh Spiridon – făcătorul de minuni”, se arată în document.

Vineri, 13 septembrie, la ora 15.00 va avea loc întâmpinarea Sfintelor Moaşte, iar  sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 09.00, va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească din ziua Hramului, urmată de la ora 12.30 de o agapă frăţească.

Capul Sfântului Ierarh Modest va rămâne la închinare până în data de 16 septembrie.


Intră acum și în grupul de