Nechifor anunta investitii noi de un milion de euro la Spitalul Judetean si intrarea in functiune a ambulantei de reanimare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, joi, că vor fi continuate investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, urmând să fie efectuate lucrări în valoare de 4,5 milioane de lei, aproximativ un milion de euro.
El a spus într-o conferinţă de presă că lucrările vizează modernizarea Secţiei ORL unde vor fi amenajate şi două săli de operaţie, secţia de cardiologie şi farmacia. Lucrările urmează să fie finalizate în două-trei luni.


Urmează să fie găsită finanţare şi pentru modernizarea secţiei de neurologie şi a celei de urgenţe neurovasculare, a precizat Nechifor.
EL a mai anunţat că un consorţiu italian urmează să finanţeze înfiinţarea unui centru de radio-terapie pentru copii.
Totodată, Nechifor a declarat că ambulanţa de tip „C” care a fost achiziţionată printr-un proiect european urmează să fie pusă în funcţiune, într-o primă fază timp de 12 ore pe zi.
Astfel, pentru această ambulanţă vor fi angajaţi, din 17 septembrie, un număr de 3 medici, iar după examenul de rezidenţiat, alţi trei medici vor fi angajaţi să deservească această ambulanţă.


Ambulanţa de tip C este un echipaj de terapie intensivă mobilă, inclusiv pentru nou-născuţi ea fiind utilizată pentru intervenţii medicale de urgenţă care implică operaţiuni de reanimare şi terapie intensivă.
Echipajul acestei ambulanţe trebuie să fie format din minin trei-patru persoane specializate în medicina de urgenţă, neonatologie, reanimare, terapie intensivă şi paramedic


Intră acum și în grupul de