La alegerile pentru Camera Agricola lupta este intre fermieri, la patronate un loc ramane vacant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La alegerile ce se vor desfăşura, duminică, în localităţile judeţului Suceava pentru alegerea membrilor celor 25 de membri ai Colegiului  Camerei agricole cea mai mare luptă electorală va fi între fermieri.

Cele 25 de locuri sunt împărţite pe diverse categorii astfel: opt locuri pentru forme asociative, unde s-au înscris 15 candidaturi, două locuri pentru patronate, unde a fost înscrisă o candidatură, alte două locuri pentru sindicate, fiind înregistrate tot două candidaturi, două locuri pentru cooperative, fiind cinci candidaturi, un loc pentru ocoale silvice, fiind înscrisă o candidatură, un loc pentru instituţii de învăţământ, fiind o candidatură, iar un loc pentru colegiul medicilor veterinari, fiind înscrisă tot o candidatură.

Pentru fermierii cu vârsta peste 35 de ani sunt patru locuri, aici fiind înscrise 25 de candidaturi, iar pentru fermierii cu vârsta sub 35 de ani sunt tot patru locuri, fiind înscrise 10 candidaturi.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor, la nivel judeţean, prin ordin al prefectului, s-a constituit Comitetul judeţean de iniţiativă Suceava format din maximum 11 membri, din care face parte şi un reprezentant al Prefectului şi s-a stabilit localul secţiilor de votare.

Procesul electoral se va desfăşura, duminică, în fiecare localitate din judeţ între orele 08-18,00.

La urne sunt aşteptaţi 111.765 de electori, fiind tipărite 114.250 de buletine de vot.

În judeţ sunt 113 secţii de votare, iar  electorii din comuna Poieni Solca votează la oraşul Solca.

Rezultatele alegerilor vor fi transmise celor zece circumscripţii electorale care, la rândul lor, le vor trimite biroului electoral judeţean de pe lângă Direcţia Agricolă.

Camerele agricole sunt constituite în urma alegerilor organizate la nivelul fiecărui judeţ, ca şi organizaţii neguvernamentale deschise, apolitice, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, cu statut de utilitate publică. Acestea sunt create în scopul promovării intereselor fermierilor, persoane fizice/juridice din agricultură, cu toate ramurile ei; promovării în rândul fermierilor, a politicii agricole comune şi a politicii României de susţinere financiară a agriculturii;intensificării absorbţiei fondurilor europene în agricultură, cu toate ramurile ei şi formării profesionale şi consultanţei care se acordă fermierilor.


Intră acum și în grupul de