Acasă Actualitate Caminul Cultural din Mitocu Dragomirnei, inaugurat in prezenta lui Gheorghe Flutur si...

Caminul Cultural din Mitocu Dragomirnei, inaugurat in prezenta lui Gheorghe Flutur si Ioan Balan


Intră acum și în grupul de

Căminul Cultural din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a fost inaugurat, duminică, cu ocazia hramului comunei, în prezenţa senatorului PDL Gheorghe Flutur şi a deputatului PDL Ioan Bălan, la acţiune participând câteva sute de localnici.

mitocu dragomirnei inaugurare camin cultural 2013



Primarul comunei, Dănuţ Solcan, a spus că această clădire a început să fie construită încă din anul 1991, dar că în anul 2009 a fost refăcut proiectul şi s-a obţinut finanţarea.

El a recunoscut că lucrările la căminul cultural au început odată cu cele de modernizare a corpului A de clădire a şcolii gimnaziale care însă nu e racordată la reţeaua de căldură şi nici nu are toalete.

Primarul şi-a exprimat încrederea că până la iarnă se va rezolva problema încălzirii, dar că în ceea ce priveşte grupul sanitar se bazează pe noua conducere a şcolii, explicând că firma de construcţii care trebuia să realizeze acest grup sanitar a încasat banii fără să presteze lucrările.

Solcan a mai spus că îi pare rău că la această inaugurare nu se află şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor (în sală se aflau trei consilieri judeţeni, Vasile Ilie-PDL, Brânduşel Nichitean-PNL şi Radu Pentiuc-PDL) ca să-i transmită, în numele locuitorilor, că în comună mai e nevoie de o grădiniţă, dar şi de modernizarea drumului dinspre Suceava.

„Dacă nu vom găsi la el înţelegere poate că vom găsi în altă parte”, a spus primarul.

Prezent la această manifestare, senatorul PDL Gheorghe Flutur a spus că se bucură că într-o perioadă grea se întâmplă şi lucruri bune.

El a spus că acest cămin cultural poate deveni un loc important în vederea relansării fenomenului cultural din localitate, dar că se pretează şi pentru nunţi şi botezuri.

Totodată, Gheorghe Flutur, a spus că ar trebui făcute demersuri ca mănăstirea Dragomirna, aflată pe raza comunei, să fie inclusă în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deputatul Ioan Bălan a subliniat în discursul său că nici măcar municipiul Suceava nu are o clădire de cultură cum este noul cămin cultural din Mitocul Dragomirnei, ceea ce poate fi o mândrie pentru localnici.

El a fost singurul care l-a salutat public pe consilierul judeţean liberal Brânduşel Nichitean care nu a fost invitat de autorităţile locale să urce pe scena căminului cultural alături de oficialităţi.

Inaugurarea s-a încheiat cu un concert de muzică populară, unul dintre artiştii aşteptaţi de public fiind Aurel Tămaş.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version