Parlamentarii PSD au eliminat incompatibilitatile din legea anticoruptie propusa


Intră acum și în grupul de

Deputatii au decis ca functionarii publici pot face parte din conducerea unor institutii publice, ca de exemplu regiile, sau chiar firme private. Proiectul de lege initial considera ca o astfel de situatie este incompatibila.

Textul final a fost aprobat cu 189 de voturi „pentru” si 49 „impotriva”.

Reprezentantii opozitiei considera ca votul semnifica faptul ca, in timp ce liderul PSD, Adrian Nastase, declara razboi coruptiei, deputatii partidului de guvernamant lupta impotriva liderului lor.

Noul proiect al Codului Penal a primit si el votul final in Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost votat de 214 deputati, s-au inregistrat 28 de abtineri si un vot „impotriva”. PNL si PD s-au abtinut, apreciind ca vechea legea trebuia schimbata, dar ca noul text are multe deficiente. Printre acestea, deputatul PD Emil Boc a enumerat mentinerea incriminarii penale a calomniei si a neprezentarii la recrutare. Deputatul PNL Mona Musca a apreciat ca legea nu este decat „o cosmetizare” si ca modificarile pozitive sunt cele preluate dintr-un proiect al liberalului Valeriu Stoica.


Intră acum și în grupul de