Marea Britanie a suspendat procedura de acordare a vizelor de calatorie


Intră acum și în grupul de

Ministrul de interne al Marii Britanii, David Blunkett, a declarat pentru postul Radio 4 al BBC, ca intentioneaza sa suspende aprobarea cererilor de viza de calatorie din Romania si Bulgaria pana cand se va termina ancheta in acest caz. Personalul de la serviciile de imigratie are la dispozitie o linie telefonica la care ei pot sa ofere informatii despre acest subiect, fara a se teme ca vor fi sanctionati.

Consulul britanic la Bucuresti, James Cameron, a fost suspendat dupa ce a acuzat-o pe Beverley Hughes, secretar de stat pentru imigratie in guvernul lui Tony Blair, ca ar fi permis unor emigranti din state central si est europene, printre care Romania si Bulgaria, sa ramana pe teritoriul britanic, desi cererile lor nu erau in regula. Aceste acuzatii au fost facute intr-un email adresat parlamentarul conservator David Davis, care in asa numitul „cabinet din umbra”, guvernul opozitiei, se ocupa de afacerile interne.

In prezent, in Camera Comunelor de la Londra, are loc o dezbatere pe aceasta tema in care opozitia conservatoare va cere demisia doamnei Hughes.

Doamna Hughes, a raspuns criticilor opozitiei, sustinand ca n-ar fi stiut de aceste lucruri pana luni, cand David Davis le-a facut publice, desi fusese audiat la ministerul de externe britanic in urma cu o saptamana. Ea a acuzat opozitia conservatoare ca ar folosi acest informatii in scop politicianist, si a declarat ca nu va demisiona.


Intră acum și în grupul de