Optionale de antreprenoriat, cariera si finante personale pentru elevii de gimnaziu si liceu din Suceava

JARCadrele didactice care doresc sa predea elevilor un optional despre antreprenoriat, profesie si cariera, finante personale sau educatie pentru sanatate se pot inscrie pentru a derula gratuit unul din programele educationale ale organizatiei Junior Achievement Romania, pana in data de 1 octombrie 2013.

Potrivit organizatiei amintite, cadrele didactice din judetul Suceava se pot alatura comunitatii formata din 98 de profesori din 37 de institutii locale de invatamant din judet care au derulat in scoala programe Junior Achievement Romania in anul scolar 2012 – 2013.

„Pentru mine si elevii mei, programul JAR a fost foarte educativ si ne-a oferit multiple activitati care au condus la dezvoltarea capacitatii elevilor de a intelege diferitele concepte economice. In plus, prin prezenta consultantilor voluntari la clasa reusim si mai mult orientarea elevilor catre antreprenoriat”, a declarat unul dintre cadrele didactice de la Colegiul National „Stefan Cel Mare” Suceava, participant la programele JAR in anul scolar trecut.

Facand pionierat in educatia economica si antreprenoriala, Junior Achievement Romania deruleaza anual programe si proiecte educationale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) in peste 1.000 de institutii de invatamant preuniversitar si universitar, in baza unui parteneriat cu Ministerul Educatiei. Organizatia ofera programe educationale pe cinci arii principale de educatie: antreprenoriat si afaceri, profesie si cariera, finante si servicii financiare, etica si responsabilitate, sanatate si viata activa.

Cadrele didactice beneficiaza de materiale gratuite la clasa precum manuale pentru profesori, cat si pentru elevi, materiale auxiliare, training si consultanta la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului si certificate care atesta participarea la program, toate aceste materiale fiind sustinute financiar integral de comunitatea de afaceri din Romania. In plus, organizatia asigura training de specialitate pentru profesori, faciliteaza accesul consultantilor voluntari din companii si institutii la clasa pentru activitati practice cu elevii si organizeaza competitii nationale si internationale de-a lungul intregului an scolar.

In anul scolar 2012-2013, aproape 150.000 de elevi si 2.400 de profesori din mai mult de 1.000 de institutii de invatamant din 350 de localitati din Romania au participat la 48 de programe JAR derulate in scoala.

Termenul limita pentru inscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educationale este 1 octombrie 2013, in limita locurilor disponibile. Oferta programelor JAR este disponibila pe http://www.jaromania.org/profesori