Acasă Actualitate Un numar de 14 cazuri de meningita meningococica in judetul Suceava

Un numar de 14 cazuri de meningita meningococica in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae a declarat, miercuri, ca cele 14 cazuri de meningita meningococica au provenit din teritoriile Radauti-6 cazuri, din zona Falticeni -3, din Gura Humorului si Vatra Dornei cite doua cazuri, iar din zona Sucevei un caz.

” Cele mai multe cazuri de meningita meningococica, zece, s-au inregistrat la copii cu virste cuprinse intre 0 si 14 ani”, a spus Nicolae.



Ea a precizat ca in toate situatiile s-au aplicat masuri de prevenire a transmiterii germenului la contactii din familie sau din colectivitate si nu s-au inregistrat cazuri secundare la persoanele contacte.

„Fata de 2003 cind s-au inregistrat 17 cazuri de meningita meningococica pe tot parcursul anului, vorbim in momentul de fata despre o crestere a cazurilor de meningita meningococica pe teritoriul judetului Suceava, dar care nu are aspect epidemic.Acest fenomen este atent monitorizat de Directia de Sanatate Publica Suceava”, a spus Nicolae.

Ea a precizat ca de la inceputul acestui an, din cele 14 cazuri confirmate de meningita meningococica doua s-au soldat cu decesul pacientilor care au suferit o forma grava a bolii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version