Olimpiada Mestesugurilor Artistice Traditionale la Suceava


Intră acum și în grupul de

Mestesugurile in care au facut demonstratii pe viu elevii sunt cele pe teme religioase – incondeiatul oualor si pictura icoanelor. La standurile scolilor si unele personale, participantii au adus si obiecte gata realizate, spre vanzare. La aceasta a XII-a editie a olimpiadei mestesugurilor au participat, pentru prima oara, la sectiunea incondeiatul oualor, scolile din Malini, nr. 3 Radauti, Capu Codrului, Ciocanesti si Frumosu iar la icoane – Scoala nr. 3 Radauti. Municipiul Suceava a fot reprezentat doar de elevi de la Palatul Copiilor si Elevilor, Scoala Nr. 5 si Centrul Scolar Suceava. Elevii premiati vor merge la fazele nationale din iunie, de la Sibiu si Targu Jiu, precum si in Tabara „Codrii de Arama” de la Agafton, Botosani, unde se va derula Festivalul National

„Traditii pascale la Romani”, unde se vor aduna elevii incondeietorii de oua si pictori de icoane. Inspector de specialitate Elena Chidesa spune ca sucevenii obtin numai premii I, in fiecare an, la fazele nationale ale acestei olimpiade.

Etapa a II-a a fazei judetene a Olimpiadei Mestesugurilor Artistice Traditionala, dedicata impletiturilor, cusaturilor, sculpturii in lemn etc. va avea loc in data de 8 mai.


Intră acum și în grupul de