Scoala din Granicesti modernizata si inaugurata in prezenta presedintelui CJ Suceava, Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Şcoala din comuna suceveană Grăniceşti, modernizată cu fonduri de la BEI şi BDCE, a fost inaugurată joi în prezenţa preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Nechifor scoala granicesti

Inspectorul şcolar general al judeţului, Gheorghe Lazăr, a arătat la inaugurarea investiţiei că elevii şcolii, care au învăţat până acum în Căminul Cultural, se pot întoarce la această şcoală care le oferă condiţii foarte bune.

Lazăr a arătat că această şcoală a fost inclusă dintr-un program de reabilitare a infrastructurii şcolar al Ministerului Educaţiei împreună de alte 40 de şcoli sucevene, iar la cinci dintre şcolile din program nu s-au finalizat încă lucrările.

unităţi de învăţământ sucevene, doar la cinci dintre acestea nefiind finalizate lucrările de investiţii.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că unul dintre obiectivele Consiliului Judeţean Suceava este crearea de condiţii optime pentru copii şi cadrele dicactice şi pentru desfăşurarea actului educaţional.

El a subliniat că şcoala din Grăniceşti reprezintă un model pentru învăţământul din  mediul rural şi că sunt şcoli în oraşe care arată mai rău decât aceasta.

Directorul Şcolii “Mihail Sadoveanu” din Grăniceşti, Sextilia Gherasă, a arătat că lucrările de construcţie la actuala şcoală au început în anul 1905 şi au fost finalizate în anul 1908. Ea a subliniat că învăţământul din comună datează din anul 1873, iar prima şcoală e menţionată în cronica bisericii din Grăniceşti în anul 1891. scoala clasa banci

Pentru construcţia actualei şcoli au fost plătite 60 000 de coroane, sumă ce a fost împrumutată de la o bancă din Praga, restituită, ulterior, după ce au fost vândute şase hectare din terenul comunei şi că actuala clădire a şcolii a intrat într-un program de reabilitare al infrastructurii şcolare derulat de Ministerul Educaţiei.

Valoarea totală a investiţiei a fost de 2,8 milioane de lei, iar lucrările de reabilitare au început în anul 2011. Ea a precizat că la Şcoala din Grăniceşti învaţă 372 de copii, în clădirea unităţii funcţionând şi trei grupe de preşcolari.

 


Intră acum și în grupul de