UPDATE:Consilierul local USL,Paul Rusu, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Consilierul local USL Paul Rusu a fost arestat pentru o perioada de 29 de zile , in cursul serii de joi.

Consilierul local USL Paul Rusu, avocat, a fost reţinut, joi, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava care efectuează cercetări penale faţă de acesta şi de clientul său, Dumitru Giurcă, pentru că ar fi încercat cumpărarea de influenţă oferind 5000 de euro unui procuror.

paul rusu 2

DNA Suceava arată că în cursul lunii august 2013, Paul Rusu, în calitate de avocat, a promis suma de 5.000 de euro unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava (denunţător în cauză), pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra unui coleg procuror în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru clientul său, Dumitru Giurcă, cercetat penal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În acest scop, la data de 10 septembrie 2013, Rusu Paul a remis procurorului respectiv suma de 3.500 de euro, bani proveniţi de la inculpatul Giurcă Dumitru.

De asemenea, la data de 12 septembrie 2013, inculpaţii Rusu Paul şi Giurcă Dumitru au oferit procurorului suma de 1.500 de euro, ca diferenţă din totalul banilor promişi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Rusu şi Giurcă pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Paul Rusu este consilier local USL in Consiliul Local al municipiului Suceava. El a fost preşedinte al organizaţiei judeţene PC Suceava, dar a fost înlocuit cu senatorul PC Mihai Neagu.


Intră acum și în grupul de