Gradinita inaugurata de Zilele comunei Patrauti, in prezenta presedintelui CJ Suceava, Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Grădiniţa din comuna suceveană Pătrăuţi, investiţie începută din anul 2007, a fost inaugurată, sâmbătă, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în cadrul Zilelor Comunei Pătrăuţi, ediţia a II-a, alături de directorul Şolii Gimnaziale Pătrăuţi, Ruşti Lucian Vasile, primarul comunei Pătrăuţi, Breabăn Vasile, inspectorul şcolar general al ISJ, Gheorghe Lazăr, consilierul judeţean, Nicolae Bosancu, preoţi, numeroşi dascăli, copii, părinţi şi bunici.

Proiectul Grădiniţei cu Program Normal Pătrăuţi a fost demarat la sfârşitul  anului 2007  la  iniţiativa autorităţilor locale reprezentate de fostul primar, Ioan Dragoş Jureschi şi viceprimarului Ioan Hostiuc, proiectul fiind realizat de Sergiu Apreutesei, iar licitaţia de execuţie fiind câştigată de S.C TEST PRIMA SRL.

Copii Pătrăuți

„Acest proiect de investiţie s-a derulat prin HG 300/2007 având o valoare totală  de 1 156 000 lei, iar lucrările au început în anul 2008. În 2010 lucrările au fost stagnate din cauza lipsei de fonduri, constructorul primind de la Guvern doar suma de 603 000 lei, proiectul fiind finalizat în acel moment în proporţie de 90%,” a declarat directorul Școlii Gimnaziale, Lucian Vasile Ruşti.

În perioada 2010-2012 situaţia a rămas neschimbată deoarece nu au fost alocate sumele atât de necesare demarării proiectului de investiţii ci abia în vara anului 2013 au fost reluate lucrările şi finalizate în luna septembrie a aceluiaşi an.

Catalin Nechifor

Toate aceste stagnări în finanţare şi implicit apariţia întârzierilor şi a altor neplăceri în buna desfăşurare acestui obiectiv de investiţii, atât de necesar preşcolarilor din comuna Pătrăuţi, a fost determinat de diferenţa de culori politice dintre fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi a primarului PSD, Ioan Jureschi, în perioada 2008 – 2012. În prezent, chiar dacă diferenţa de culoare politică dintre autorităţile administraţiei publice judeţene şi locale din Pătrăuţi se menţine însă în sens invers, aceasta nu a contat, iar preşcolarii din comuna Pătrăuţi vor începe noul an şcolar 2013 – 2014 sub un nou acoperiş modernizat, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

„Copiii, indiferent de vârstă, au dreptul fundamental la învăţătură iar misiunea asumată de lege a reprezentanţilor administraţiilor publice, indiferent de culoarea politică, este de a crea condiţii optime, atât pentru copii cât şi pentru cadrele didactice care se fac responsabile de actul educaţional”, se precizează în documentul citat.


Intră acum și în grupul de