Presedintele CJ Suceava a deschis anul scolar la Liceul Tehnologic din Vicovu de Sus, unde elevii se vor instrui in confectionarea de incaltaminte

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, însoţit de inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr şi de deputatul PSD de Suceava, Ovidiu Iane, a participat, luni dimineaţa, la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic din Vicovu de Sus.

an scolar vicov

Nechifor a spus că a ales să participe la această unitate de învăţământ la deschiderea anului şcolar în condiţiile în care aici s-au înfiinţat două clase pentru pregătirea personalului calificat în industria de încălţăminte. Cele două clase unde elevii vor fi şcoliţi în domenii legate de confecţionarea de încălţăminte au fost înfiinţate în vederea acoperirii cererii industriei din zonă. Până în acest an, meseriile învăţate de elevii acestei unităţi şcolare nu aveau legătură cu piaţa muncii din zonă. În campania electorală de anul trecut, Nechifor a promis că va iniţia un proiect-pilot astfel încât la liceul din Vicovu de Sus să fie învăţate meseriile cerute de industria locală, care este preponderent axată pe încălţăminte.

„La Vicov aveţi cea mai mare şcoală din judeţ la nivel de oraş. Am găsit aici o necesitate de a forma tineri în industria încălţămintei şi am reuşit să deschidem două clase ca să formeze tineri în acest sens”, a spus preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.