Primarul Sucevei la deschiderea anului scolar: Ne preocupa siguranta in scoli (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la mai multe unităţi şcolare din municipiu a declarat că este preocupat şi de singuranţa în şcoli.

Vorbind la deschierea anului şcolar la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, primarul Ion Lungu a spus o preocupare a municipalităţii este  asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ.

„Avem colaborări cu Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia locală, avem montate camere video la toate unităţile de învăţământ din municipiu şi sunt convins că vom reuşi să păstrăm ordinea şi disciplina în ceea ce înseamnă desfăşurarea în condiţii corecte şi normale a actului de învăţământ”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că a venit cu plăcere la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, unde se află din respect pentru cei prezenţi, pentru această şcoală şi pentru performanţa care se face aici.

„Sigur, aşa cum am spus de-a lungul timpului, Primăria a încercat în ultimii ani să facă tot ce poate din punct de vedere administrativ, să realizăm condiţii cât mai bune, pentru desfăşurarea unei activităţi normale, care să permită performanţă la nivel judeţean şi naţional acest colegiu. Am fost puţin încurcaţi de un proiect frumos pe care l-am pornit acel Centru de Documentare şi Informare, dar din păcate, este o investiţie mare, pornită la nivel guvernamental, şi până când nu vine un sprijin de la Guvern, nu putem să ducem noi la îndeplinire, municipalitatea”, a spus Lungu.

 

El a anunţat că de săptămâna viitoare se începe reabilitarea aleilor care duc la terenul de sport, la internat, care asigură accesul în şcoală, în ideea că se va face acea investiţie mare.

„Am fost câţiva ani blocaţi, astăzi trebuie să mergem în continuare cu ceea ce avem, să modernizăm ceea ce avem”, a precizat primarul.

El a mai anunţat că Primăria, împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, cu Consiliul Judeţean, cu Fundaţia Cygnus şi Colegiul Petru Rareş sunt parteneri într-un proiect important- Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ce va avea loc anul viitor în Suceava.

„Este o olimpiadă internaţională care nu a mai avut loc în România din 1983, deci trebuie să ne prezentăm aşa cum se cuvine, de aceea, în perioada de timp care ne-a rămas, vom face tot efortul în următorul an, să aducem la un stadiu cât de cât de normalitate liceul atât ca exterior, cât şi aleile de acces ale liceului”, a declarat Ion Lungu.

Prezent la acelaşi eveniment, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, le-a urat elevilor şi cadrelor didactice să aibă un an bun, un an plin de împliniri.

„Acest lucru nu poate fi realizat decât printr-un efort comun, un efort între părinţi, societatea civilă, şcoală şi administraţie. Cred că, iată, astăzi, 16 septembrie, la nivelul judeţului Suceava plecăm la drum cu 822 de unităţi şcolare, alături de voi”, a spus prefectul.

El a spus că profesorii urmează să-i pregătească pe elevi pentru viaţă şi să găsească în aceştia tot ce au mai bun, pentru ca imediat ce vor păşi pe treptele facultăţii, pe treptele profesiei pe care o veţi urma, să fie performanţi.

„Îi asigur pe părinţi că suntem alături de ei, suntem alături de şcoală, şi sunt convins că au emoţii alături de voi dragi elevi pentru ca voi să aveţi rezultate foarte bune.

Sunt convins că veţi realiza lucruri importante pentru voi, veţi menţine şi veţi păstra prestigiul Colegiului Petru Rareş, să vă pregătiţi pentru viaţă. E important să faceţi ceea ce vă place vouă mai mult”, a conchis Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de