Ion Lungu a spus ca va continua sa aloce bani catre Scoala Generala Nr.9 Suceava


Intră acum și în grupul de

P9160498Aflat pentru al zecelea an consecutiv la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Școala Generală Nr.9 „Ion Creangă” Suceava, primarul Ion Lungu a declarat că Primăria Suceava va continua să aloce bani către această unitate de învățământ, pentru a putea fi dotată la nivel european.

“Vom continua să alocăm bani la Școala Nr.9 pentru a putea fi dotată la nivel european, deoarece aici sunt îndeplinite criteriile de performanță. Mă refer la faptul că aveți copii dotați și profesori pregătiți”, a arătat Lungu.

Acesta a mai spus că se dorește deopotrivă asigurarea securității elevilor, din toate școlile sucevene, prin patrule mixte formate din poliția locală, poliția națională și jandarmi, prin camere video montate în interiorul și în exteriorul școlii, dar și prin angajarea unui paznic de noapte.

“Este musai nevoie de un paznic pe timp de noapte, este nevoie să avem personal auxiliar suficient. Primăria Suceava are posibilități financiare din acest punct de vedere, însă așteptăm dezlegare de la Guvern de a cere posturi unice, în așa fel încât să putem angaja personalul de care este nevoie”, a mai spus edilul.

Acesta a subliniat faptul că Școala Nr.9 este o școală de prestigiu, în care anual se face performanță.


Intră acum și în grupul de