Calendarul de aderare al Romanie la UE sprijinit de Estonia


Intră acum și în grupul de

Cu aceastã ocazie, el a prezentat ministrului estonian stadiul negocierilor Romaniei cu Uniunea Europeana, precum si progresele inregistrate de tara noastra in domeniul reformei justitiei, al luptei impotriva coruptiei, al administratiei publice si al dezvoltãrii regionale.

„Pentru Romania este esential sã dialogheze cu cei 10 noi membri ai Uniunii Europene deoarece impãrtãsirea experientei acestora constituie un real sprijin pentru tara noastrã in procesul de aderare” a subliniat ministrul Integrãrii Europene, Alexandru Fãrcas.

Ministrul Afacerilor Externe din Estonia, Kristiina Ojuland, a asigurat de sprijinul Guvernului estonian in vederea respectãrii calendarului de aderare a Romaniei la UE stabilit la Consiliul European de la Bruxelles din decembrie 2003.

De asemenea, ministrul Integrãrii Europene a subliniat importanta pe care Romania o acorda relatiilor bilaterale cu Estonia, aducand ca argument buna lor colaborare in procesul de aderare la Alianta Nord-Atlanticã, obiectiv atins in data de 2 aprilie, cand ambele state au devenit membre de facto ale NATO.


Intră acum și în grupul de