Trei statiuni din judet vor sa infiinteze o zona de dezvoltare turistica


Intră acum și în grupul de

Primarii staţiunilor turistice de interes naţional din judeţul Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, au decis, să se asocieze în vederea înfiinţării unei zone de dezvoltare turistică

Această zonă urmeaza să fie inclusă în strategia de dezvoltare pentru finanţare în perioada 2014-2020 iar ulterior, cele trei orase se vor asocia şi cu Consiliul Judeţean Suceava astfel încât să realizeze împreună documentaţia pentru includerea în strategia naţională privind exerciţiul financiar european 2014-2020, a unui pol de dezvoltare turistică.

marius ursaciuc

Edilul sef din Gura Humorului, liberalul Marius Ursaciuc, a declarat că s-a stabilit că această asociere va depune la Ministerul Dezvoltării documentaţia necesară pentru declararea zonei de munte a judeţului drept pol de dezvoltare turistică în strategia pe care Guvernul o va depune la Comisia Europeană pentru exerciţiul financiar 2014-2020.

„Am stabilit datele pentru strategia comună care să fie realizată. Noi vom stabili un sistem de proiecte complementare care să includă strategiile locale de dezvoltare”, a spus Ursaciuc care a menţionat că strategia este bazată pe creştere economică prin valorificarea resurselor naturale ale zonei.

El a explicat că în această structură vor fi implicate comunele limitrofe celor trei oraşe, firme, dar şi organizaţii non guvernamentale.

„Acest pol de dezvoltare care se va extinde la întreaga regiune de munte este important pentru dezvoltarea viitoare a zonei”, a mai spus primarul Humorului.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că există argumente foarte puternice pentru declararea zonei Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, drept pol de dezvoltare turistică.

El a mai declarat că o altă zonă de creştere economică este cea care se stabileşte între zonele metropolitane Suceava şi Botoşani.


Intră acum și în grupul de