Evaziune de 27.000 de lei a unei firme sucevene de produse de panificatie


Intră acum și în grupul de
Administratorul unei firme de panificație din municipiul Suceava este cercetat pentru evaziune fiscală de 27.000 de lei, firma fiind amendată cu 20.000 de lei după ce polițiștii au găsit produse de panificație și materii prime fără documente, dar și contabilități duble.
Paine neagra1
Polițiștii din Ipotești, au verificat, miercuri, în trafic, o autoutilitară ce aparține unei firme  ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea de produse de patiserie și panificație, iar șoferul nu a putut prezenta nici un document de proveniență pentru produsele de patiserie și panificație transportate.
Cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava s-au inventariat produsele de panificație și patiserie atât din autoutilitară cât și în incinta punctului de lucru,  precum și a materiei prime folosite la fabricarea produselor. La punctul de lucru al societăţii au fost identificate și trei persoane care lucrau la fabricarea acestor produse, care au declarat că nu sunt angajate cu carte de muncă la societatea respectivă.
Continuând cercetările, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit, joi, că administratorul firmei, din municipiul Suceava, nu deţinea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de materii prime şi produs finit din magazia punctului de lucru al firmei din comuna Ipoteşti, respectiv al Laboratorului de  patiserie şi panificaţie, firma fiind amendată cu 20.000 lei şi confiscarea contravalorii produselor.
Verificările au fost extinse şi la celelalte puncte de lucru ale firmei  din municipiul Suceava şi comuna Ipoteşti, fiind identificate evidenţe contabile duble privind activitatea comercială din aceste locaţii, precum şi facturi fiscale neînregistrate, iar prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neînregistrarea tuturor activităţilor comerciale desfăşurate, este de aproximativ 27.000 lei.
Administrația Teritorială Județeană a Finanțelor Publice Suceava urmează să stabileasccă prejudiciul final, precizează sursa citată care menționeaza ca administratorul firmei este cercetat pentru evaziune fiscală.

Intră acum și în grupul de