Primarul din Campulung Moldovenesc, optimist ca problema financiara a municipiului va fi solutionata


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, s-a declarat, vineri, optimist în vederea rezolvării problemei financiare a municipalităţii după întâlnirea la care au participat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu şi constructorii pârtiei de schi din municipiu.

Negură a spus că în urma întâlnirii a primit asigurările preşedintelui CJ Suceava şi prefectului că se vor face toate demersurile, începând de săptămâna viitoare, ca situaţia financiară a municipiului să fie rezolvată.

Mihaita Negura

El a arătat că în cadrul întâlnirii, municipalitatea şi-a exprimat poziţia, iar constructorii au prezentat problemele lor, iar conducerea judeţului a fost informată corect în privinţa situaţiei existente astfel încât să poată fi identificată cea mai bună soluţie pentru ca situaţia financiară a oraşului să fie soluţionată.

Mihăiţă Negură a explicat că, deocamdată, conturile municipiului nu pot fi deblocate în condiţiile în care facturile emise de firmele care execută lucrările la pârtia de schi sunt înregistrate ca arierate, de 7,1 milioane de lei, iar municipalitatea trebuie să achite, lunar, 5 la sută din arierate.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc are conturile blocate din cauza datoriilor de 7,1 milioane de lei pentru lucrările executate şi nedecontate la pârtia de schi de pe Masivul Rarău.

Mihaiţă Negură a declarat presei că lucrările de execuţie la pârtia de la Câmpulung Moldovenesc sunt făcute printr-un program guvernamental, iar până anul trecut, decontările erau efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a decontat lucrări de zece milioane de euro. El a arătat că lucrări executate anul trecut până în luna octombrie nu au mai fost decontate de ministerul de resort, deşi guvernanţii au promis că vor fi finanţate în vederea finalizării, pârtiile de schi care au un grad de execuţie de 80%, cum este şi cazul pârtiei din Câmpulung Moldovenesc.

 

Primarul a mai spus că în urma unui control al Curţii de Conturi a fost nevoit să includă facturile nedecontate către firmele care au executat lucrările la pârtia de schi în contabilitatea municipalităţii, deşi programul iniţial prevedea că acestea sunt de competenţa ministerului.

 

Mihaita Negură a explicat că această pârtie este aşteptată de toţi cei din Câmpulung Moldovenesc pentru că poate duce la dezvoltarea zonei şi că nu înţelege de ce Guvernul, după ce a finanţat peste 75 % din lucrare nu continuă finanţarea pentru punerea în funcţiune a investiţiei.

„Se degradează lucrările”, a spus Negură.

El a mai arătat că blocarea conturilor afectează întreg programul de investiţii al municipiului întrucât poate face plăţi doar pentru salarii şi utilităţi.

 


Intră acum și în grupul de