Scoala din Breaza, unde a invatat consiliera presedintelui CJ Suceava, modernizata si inaugurata in prezenta lui Catalin Nechifor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,  Cătălin Nechifor, a participat, sâmbătă, la inaugurarea Şcolii Gimnaziale din comuna Breaza.

Potrivit atestărilor documentare, clădirea veche a şcolii din Breaza a fost dată în funcţiune în anul 1930. La acea vreme avea doar 4 săli de clasă, din care numai trei corespunzătoare, un lot experimental de 21 de ari, o bibliotecă cu 296 de volume şi o sală de direcţiune. Odată cu trecerea anilor, numărul claselor au crescut de la 4 săli la 10, în anii 1962-1963.

În prezent, cu ajutorul Primăriei Breaza, Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean Suceava, Şcoala Gimnazială din comuna Breaza dispune de 14 săli de clasă, reamenajate şi utilate cu echipamente moderne. Tot în acest an, s-au finalizat toate lucrările de reabilitare a şcolii.

Astfel, elevii şcolii vor studia într-un mediu ambiant, utilat corespunzător ce le va oferi pregătirea corespunzătoare pentru atingerea unor bune rezultate în decursul studiilor.

La inaugurarea Şcolii Gimnaziale de la  Breaza au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, senatorul PSD Neculai Bereanu, deputatul PNL Dumitru Pardău, primarul Gheorghe Lesenciuc, directorul şcolii Nicoleta Lisca, un sobor de preoţi precum şi numeroşi dascăli ai acestei şcoli.

În perioada 1994-2002, în această şcoală a făcut primii paşi către educaţie actualul Consilier al Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnişoara Ioana Maftei, fiind elevă, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de