Radautean ce a vrut sa puna la punct doi elevi dintr-un liceu radautean, retinut pentru lovire


Intră acum și în grupul de

Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de paznicul de serviciu al unei unităţi şcolare, despre faptul că în incinta unităţii de învăţământ a avut loc o altercaţie între un tânăr din afara şcolii şi doi elevi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, vineri, în pauza din intervalul 08.50-09.00, Vasile B., de 18 ani, elev în clasa a XII-a, pe fondul unor divergenţe mai vechi, s-a deplasat împreună cu colegul său Alexandru I. de 18 ani, la o altă sală de curs, unde este elev A.R de 17 ani, cu scopul de a-l intimida, între cei trei elevi iscându-se o altercaţie verbală.

pumn

Imediat după acest incident, elevul intimidat l-a anunţat telefonic pe unchiul său, Constantin R. de 38 ani, care în mai puţin de 5 minute a ajuns la unitatea de învăţământ şi a pătruns în holul şcolii, lovindu-l cu pumnul pe Alexandru I.

După incident, Constantin R. şi nepotul său au părăsit zona sălilor de curs şi s-au îndreptat spre poarta de acces în curtea unităţii de învăţământ, ocazie cu care, bărbatul l-a observat şi lovit pe elevul Vasile B., după care a părăsit unitatea de învăţământ.

Martori la cele întâmplate au fost mai mulţi elevi ai şcolii, incidentele petrecându-se, în pauză.

Cei doi elevi loviţi au suferit leziuni minore şi nu au necesitat internare.

Poliţiştii au reuşit cu operativitate identificarea şi reţinerea agresorului care a fost condus la sediul de poliţie pentru cercetări. În urma audierilor şi probatoriului administrat  agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul este cercetati pentru săvârşirea infracţiunilor de ”loviri sau alte violenţe” şi ”ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Poliţiştii suceveni recomandă tuturor celor care frecventează mediul şcolar responsabilitate în actele şi faptele pe care le întreprind. Totodată, îi avertizăm încă o dată pe cei care au preocupări ce contravin normelor de convieţuire socială şi regulamentelor şcolare că poliţiştii aplică cu fermitate legea, faptele cu violenţă putând aduce inclusiv pedepse privative de libertate.

Le recomandăm, de asemenea tinerilor ca orice diferende  să fie sesizate din timp părinţilor, cadrelor didactice sau poliţiştilor astfel încât să nu se ajungă la stări conflictuale ce pot degenera în acte de violenţă.

Poliţiştii suceveni au avertizat încă de la debutul anului şcolar 2013/2014 că nu vor manifesta toleranţă faţă de cei care tulbură procesul educaţional sau săvârşesc fapte antisociale în zona şi în incinta unităţilor de învăţământ se arată într-un comunicat al IJP Suceava.


Intră acum și în grupul de