Presedintele CJ Suceava recunoaste ca a ascultat la statie cum era injurat de soferi dupa ce a decis rigoare la incarcarea camioanelor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a recunoscut, marţi seara, la Realitatea Tv că a ascultat la staţie cum era înjurat de şoferii de camioane pentru că a luat decizia, împreună cu prefectul, de a nu mai permite supraîncărcarea camioanelor.

catalin nechifor realitatea

El a explicat că a luat, împreună cu prefectul Florin Sinescu, decizia de a verifica, în trafic, atât pe drumurile judeţene cât şi naţionale, transporturile agabaritice după ce în localitatea Prisaca Dornei s-a produs un accident provocat de un autocamion supraîncărcat cu lemne care a derapat într-o curbă şi a ucis un bărbat şi pe fiica acestuia care se aflau în curte.

Nechifor a spus că chiar dacă a fost înjurat de şoferi, care circulau cu camioanele încărcate mult peste limita prevăzută, acum aceştia circulă în legalitate, dar şi că numărul incidentelor cu camioane s-a diminuat. El a mai arătat că infrastructura rutieră este afectată în special de camioanele ce circulă agabaritic pe drumuri.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că 40 la sută dintre accidentele rutiere sunt produse din cauza vitezei, a neacordării de prioritate pietonilor şi din cauza consumului de alcool a celor care se urcă la volan şi că numeroase accidente au ca rezultat curmarea de vieţi omeneşti.

El consideră că este nevoie de sancţiuni mai mari pentru şoferii care se urcă băuţi la volan, pentru că nu-i obligă nimeni să conducă dacă au consumat alcool şi pun vieţi în pericol, dar s-a pronunţat şi pentru şofatul preventiv.

 


Intră acum și în grupul de