Avocatul Paul Rusu, care a incercat sa mituiasca un procuror cu 5000 de euro, a fost trimis in judecata de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciu Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Paul Rusu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi Dumitru Giurcă  în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în cursul lunii august 2013, inculpatul Rusu Paul, în calitate de avocat, a promis suma de 5.000 de euro unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava (denunţător în cauză), pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra unui coleg procuror, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru clientul său, inculpatul Giurcă Dumitru, cercetat penal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În acest scop, la data de 10 septembrie 2013, Rusu Paul a remis procurorului respectiv suma de 3.500 de euro, bani proveniţi de la inculpatul Giurcă Dumitru.

De asemenea, la data de 12 septembrie 2013, inculpaţii Rusu Paul şi Giurcă Dumitru au oferit procurorului suma de 1.500 de euro, ca diferenţă din totalul banilor promişi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 12 septembrie 2013, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Suceava a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o durată de 29 zile.

 paul rusu 6

Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Suceava.

Paul Rusu este consilier local din partea Partidului Conservator în Consiliul Municipal Suceava.

Partidul Conservator i-a retras sprijinul politic lui Paul Rusu pentru funcţia de consilier local, dar nu a luat o decizie de excludere a acestuia din partid, motiv pentru care avocatul judecat pentru corupţie rămâne în continuare membru în CL Suceava până când acesta va fi exclus din partid.