Bucovina BioLand, promovat de Daciana Sarbu prin diplomati acreditati la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Doamne ambasador acreditate la Bucureşti şi soţii ale mai multor ambasadori în România au vizitat timp de trei zile Bucovina într-un proiect iniţiat de europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, care vrea să prezinte realităţile din ţară.

sarbu nechifor

În periplul lor în judeţul Suceava, diplomaţii au vizitat Muzeul Ion Irimescu din Fălticeni unde au fost impresionaţi de colecţia de autor expusă şi în special de valoarea exponatelor, au vizitat mănăstiri, atelierul de ceramică din Marginea, dar au fost şi la Milişăuţi pentru a vedea cum se produc murăturile în zonă şi au şi degustat diferite murături, sau au participat la Horodnic de Sus la un târg de artizanat. La târgul de artizanat de la Horodnic, femeile ambasador sau soţiile ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti au fost primiţi de cei 30 de membri ai  Ansamblului folcloric „Bilcuţa” format din elevi şi profesori şi s-au prins cu toţii în horă dansând pe melodia „Românaşii”.

ambasadori artizanat

Iniţiatorul acestei acţiuni de promovare a Bucovinei, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, a vorbit despre conceptul promovat de Consiliul Judeţean Suceava, Bucovina BioLand. „Aici sunt chiar toate resursele necesare, tradiţii păstrate, mâncare cu adevărat tradiţională şi bio. Cred că e o mare şansă a noastră. Aş vrea să ne oprim în a ne fi teamă să ne promovăm ţara pentru că avem lucruri extraordinare, oameni minunaţi”, a declarat Daciana Sârbu.

Ea a subliniat că aceasta este prima acţiune de acest gen, dar nu şi ultima, urmând să fie prezentate diplomaţilor şi alte regiuni ale ţării.” Cu siguranţă vom reveni în Bucovina”, mai spus europarlamentarul PSD.

„Aş vrea să le arătăm mai ales noi, pentru că avem aceste ocazii să ieşim public şi să le promovăm, şi să-i aducem pe cei care ar putea să ducă mesajul mai departe, în alte ţări, să vadă cu adevărat ce este România şi să vorbim sincer, deschis şi cu mândrie despre ţara noastră peste tot unde mergem. Evident, în Parlamentul European, să nu-i mai lăsam pe cei care ne denigrează să-şi facă acţiunile şi să vorbească fără să-i sancţionăm”, a declarat Daciana Sârbu.daciana sarbu ambasadori

Acţiunea a fost considerată un succes şi de ambasadorii prezenţi în Bucovina, fiind apreciată de femeile ambasador din Egipt, Liban sau Sloveniei, dar şi de soţiile diplomaţiilor acreditaţi la Bucureşti care au mulţumit atât preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, pentru oportunitatea de a vizita numeroase obiective şi a lua contact cu realităţile din ţară. Totodată, femeile diplomat au apreciat atât produsele de artizanat din zonă, ceramica sau covoarele ţesute la război.

Cătălin Nechifor a arătat, că în cele trei zile, grupul de diplomaţi a putut vedea multe dintre atracţiile zonei, dar că acestea reprezintă doar 2-3 la sută din ceea ce Bucovina poate oferi turiştilor.

Ambasadorul Sloveniei în România, Jadranka Sturm Kocjan, a declarat că mulţumeşte pentru faptul că a avut posibilitatea să viziteze această parte frumoasă a ţării.

Ea a subliniat că Slovenia este un mare susţinător al României şi în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen.

„Cred că împreună vom putea obţine mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea unor asemenea regiuni”, a spus ambasadorul Sloveniei.

daciana sarbu corina cretu

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, care a participat la această acţiune alături de Daciana Sârbu a spus că este de datoria tuturor oamenilor politici, de la autorităţile locale, preşedinţi de consilii judeţene, primari, dar şi a politicienilor şi a parlamentarilor europeni să se preocupe de promovarea ţării pentru că există încă o mulţime de prejudecăţi şi de clişee în legătură cu România.

„Este o invitaţie către toţi oamenii politici din România, ca dincolo de bătăliile interne, atunci când e vorba de imaginea în lume să ştie să vorbească ţara de bine”, a declarat Corina Creţu care a subliniat că „Bucovina este un tărâm unic, cu tradiţiile, cu liniştea, cu mănăstirile binecunoscute, cu aceste locuri de vis”.

 


Intră acum și în grupul de